Αγροτουρισμός

/Αγροτουρισμός
Αγροτουρισμός 2017-10-06T08:08:57+00:00

Αρώματα από φρεσκοζυμωμένες προβέντες και αγροτικές λοιπές εργασίες, περιπλάνηση σε πέτρινα σοκάκια και τις πλατείες των χωριών, φωνές παιδιών που παίζουν αμέριμνα, ευωδιαστή ρίγανη, βελάσματα κι αλυχτίσματα… Σκηνές που ακούγονται ως μακρινές αναμνήσεις.
Ο επισκέπτης της Δωρίδας μπορεί ακόμα και σήμερα να έρθει σε επαφή με αυτό τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, επιλέγοντας να διαμείνει σε χωριά όπου το Ρουμελιώτικο συναίσθημα και η Δωρική φιλοξενία κυριαρχούν. Εάν συνεργαστεί δε με κάποια εξειδικευμένη επιχείρηση, τότε μπορεί να του παρατεθεί σεμινάριο μαγειρικής, ζυμώματος ψωμιού και συλλογής αγρίων βοτάνων, σαλιγκαριών, μανιταριών και τρούφας, ξεμελιάσματος κηρυθρών, καλλιέργεια κηπευτικών, παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, κούρα προβάτων και άλλα πολλά!
Ελάτε στη Δωρίδα για να βιώσετε τους αρμονικούς ρυθμούς μιας παραδοσιακής Τοπικής Κοινωνίας. Νεόδμητες αγροτουριστικές μονάδες και εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία προσφέρουν. Πολλές έχουν μάλιστα ιδιαίτερα φυσιολατρικό προσανατολισμό. Παράλληλα οργανώνονται εκδρομές με σκοπό να οικειοποιηθεί ο επισκέπτης με τις αγροτικές εργασίες και ασχολίες. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, υπάρχει αρκετή ποικιλία επιλογών που θα τέρψει ακόμα και τον πιο δύσπιστο.