Εναλλακτικός τουρισμός

Αρχική/Εναλλακτικός τουρισμός
Εναλλακτικός τουρισμός2018-02-02T08:35:33+00:00

Ιστορικές Τοποθεσίες

Πενταγιού
Λιδωρίκι
Αρτοτίνα
Παλαιόκαστρο
Καλλιθέα
Κάλλιο
Καρούτες
Κροκύλειο

Θρησκευτικός Τουρισμός

με άξονα σημαντικά Μοναστήρια:

Βαρνάκοβα
Κουτσουρός
Μονή Αγίου Νεκταρίου
Μονή Αγίων Αυγουστίνου & Σεραφείμ του Σαρώφ
Αϊ Γιάννης Πρόδρομος

 

Γαστρονομικός Τουρισμός

Η Δωρίδα φημίζεται για τους φιλόξενους και καλόκαρδους κατοίκους της και ορισμένα καταπληκτικά εδέσματα που προσφέρουν όπως:

Κρέατα βιολογικής διατροφής (μοσχάρια, πρόβατα και κατσίκια ελευθέρας βοσκής)
Γαρδούμπες, κοντοσούβλι, κλπ.
Καταπληκτικές πίτες
Φέτα, Ψιμοτύρι και Γιαούρτι Λιδωρικίου
Βιολογικό ελαιόλαδο και Ελιές Αμφίσσης

Συνεδριακός Τουρισμός

Ιδανικές συνθήκες για διοργάνωση συνεδρίων σε οργανωμένες μονάδες υπάρχουν στην Ερατεινή, το Μοναστηράκι, το Λιδωρίκι και σε μικρότερη κλίμακα σε διάφορα χωριά.

Εναλλακτικά sports

Ορειβασία κοινώς και canyoning – νέο σπορ σχετικά που αφορά την ορειβασία-πεζοπορία σε φαράγγια

Πεζοπορία στα βουνά της περιοχής (μονοπάτι Ε4) και τα ποτάμια (river trekking). Μάλιστα ο Δήμος Δωρίδος με στόχο την αναβάθμιση του πεζοπορικού τουρισμού, υποστήριξε την ψηφιακή καταγραφή με τα πλέον σύγχρονα μέσα, του μονοπατιού Ε4 που διασχίζει όλη την βορειοδυτική πλευρά των Βαρδουσίων με κατεύθυνση από Αρτοτίνα προς Μουσουνίτσα.

Ποδήλατο βουνού

Εκδρομή με μοτοσυκλέτα και τζιπ – ιδανικές διαδρομές για τους λάτρεις των 4Χ4

Αναρρίχηση στην ορθοπλαγιά της Συκιάς

Αεραθλητισμός στο οροπέδιο του Μόρνου με παραπέντε και αετούς

Καταδυτικός τουρισμός στα παράλια

Κυνήγι

Ορεινές κατασκηνώσεις

Κανόε Καγιάκ για απαιτητικούς ή rafting.

Bird watching στις παραποτάμιες όχθες του Μόρνου

Αγροτουρισμός

Αρώματα από φρεσκοζυμωμένες προβέντες και αγροτικές λοιπές εργασίες, περιπλάνηση σε πέτρινα σοκάκια και τις πλατείες των χωριών, φωνές παιδιών που παίζουν αμέριμνα, ευωδιαστή ρίγανη, βελάσματα κι αλυχτίσματα… Σκηνές που ακούγονται ως μακρινές αναμνήσεις.

Ο επισκέπτης της Δωρίδας μπορεί ακόμα και σήμερα να έρθει σε επαφή με αυτό τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, επιλέγοντας να διαμείνει σε χωριά όπου το Ρουμελιώτικο συναίσθημα και η Δωρική φιλοξενία κυριαρχούν. Εάν συνεργαστεί δε με κάποια εξειδικευμένη επιχείρηση, τότε μπορεί να του παρατεθεί σεμινάριο μαγειρικής, ζυμώματος ψωμιού και συλλογής αγρίων βοτάνων, σαλιγκαριών, μανιταριών και τρούφας, ξεμελιάσματος κηρυθρών, καλλιέργεια κηπευτικών, παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, κούρα προβάτων και άλλα πολλά!

Ελάτε στη Δωρίδα για να βιώσετε τους αρμονικούς ρυθμούς μιας παραδοσιακής Τοπικής Κοινωνίας. Νεόδμητες αγροτουριστικές μονάδες και εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία προσφέρουν. Πολλές έχουν μάλιστα ιδιαίτερα φυσιολατρικό προσανατολισμό. Παράλληλα οργανώνονται εκδρομές με σκοπό να οικειοποιηθεί ο επισκέπτης με τις αγροτικές εργασίες και ασχολίες. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, υπάρχει αρκετή ποικιλία επιλογών που θα τέρψει ακόμα και τον πιο δύσπιστο.

Go to Top